Mar, 26 Septembrie 2023
A L E X – primul test alergologic din lume bazat pe nanotehnologie

OPORTUNITĂȚI DIAGNOSTICE ASTĂZI

Un diagnostic alergologic, pe lângă colectarea unei anamneze și analizarea plângerilor pacientului, ar fi imposibil fără efectuarea testelor de laborator de înaltă calitate. Cu părere de rău, testele alergologice recomandate la moment, au unele imperfecțiuni: număr mic de alergeni analizați (de la 10 până la 50), sensibilitate scăzută, un număr mare de rezultate fals pozitive cauzat de reacțiile încrucișate (la fiecare al 4-lea pacient!).

Ca urmare, obținem rezultate false sau incomplete, creând în continuare impedimente în stabilirea unei conduite terapeutice.

SOLUȚIA MULT AȘTEPTATĂ

Testul alergologic ALEX este lipsit de aceste ”imperfecțiuni”. Este primul test alergologic multiplex, cu o sensibilitate și selectivitate mai mare comparativ cu testele tradiționale și permite măsurarea simultană a IgE total și anticorpi specifice IgE faţă de o serie de extracte de alergeni şi alergeni moleculari. Acest test cuprinde 122 de componente alergenice moleculare și 160 de extracte alergenice diferite (un panel de 282 alergeni!). Indiferent de vârstă, o cantitate foarte redusă de sânge este suficientă pentru un screening complet al alergiilor.

Medicii alergologi au fost în așteptarea unii astfel de instrument de diagnostic, care ar combina în sine nivele doi și trei de diagnostic alergologic. Acest test va permite de a aprecia integral sensibilizarea organismului pacientului și de a stabili o conduită terapeutică individualizată.

Testul alergologic ALEX bazat pe tehnologia cu nano-particule (multiplex nano-bead technology) a fost elaborat de către specialiștii companiei Macro Array Diagnostics (Viena, Аustria).

Detaliile despre testul ALEX – pe site-ul nostru specializat www.alergie.md